Història de la tirolina

Si bé no hi ha molt registre històric de quan el primer tirolina va arribar, hi ha una àmplia evidència que les persones que viuen en regions muntanyoses – en particular a l’Himàlaia i els Alps – van penjar tirolines molt d’hora. Al tenir una georgrafia perillossa la utilitzaven per rebre i transportar subministraments de manera més eficient.

També es parla del seu origen en una tècnica utilitzada pels cossos de rescat de l’exèrcit italià, a la regió alpina de Tirol, per salvar grans desnivells d’una manera fàcil i ràpid. (Saberia.com)

Avui dia es realitza freqüentment com a activitat d’aventura i consisteix a lliscar, amb un arnès de seguretat, per una corda o cable des d’un punt de major altitud a un altre de menor.

També és comú la seva ocupació en expedicions i recorreguts per regions abruptes per transportar mercaderies per la part alta de les copes dels arbres o per creuar d’una riba a una altra d’un riu, per exemple.

Sud-àfrica té l’honor de posseir la tirolina més alta del món. En concret posseeix 280 metres d’altura, 2 quilòmetres de longitud i durant el seu recorregut, una persona pot arribar als 160 km/h de velocitat màxima.

La tirolina consisteix en una politja suspesa per cables muntats en un declivi o inclinació. Dissenyada perquè sigueu impulsats per la gravetat i es llisquin des de la part superior fins al fons mitjançant un cable, corda, etc. Un extrem es troba lligat en un punt alt i l’altre al final del sòl, tenim de diferents nivells, dificultat, longitud, etc.

I abans de fer-ha servir … Seguretat en primer lloc!

Leave a Reply

  • Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jalpi Aventura © 2016