$ / $ raised Arenys de Munt, Barcelona

El parc

  • ,

Els parcs d’aventura al bosc són espais de lleure equipats de forma permanent que a través d’un recorregut pels arbres permeten realitzar una activitat lúdico-esportiva.

Aquests parcs, a Europa, s’originen a França fa prop de 10 anys on ja n´hi ha més de 300 i uns 2 milions de visitants anuals. L’activitat és totalment segura i, probablement, un dels aspectes més emocionants és que permet als participants controlar ells mateixos la seva pròpia seguretat mitjançant un equipament de protecció individual que els nostres monitors els ensenyen a utilitzar.

Elements de l’estil del Pont de Mico, la xarxa, la tirolina, el salt de Tarzan, etc composen el camí suspès dins el bosc.

Una novetat i tret diferencial de Jalpiaventura és que incorpora un seguit d’activitats totalment noves com ara un desplaçament sobre una taula de snowboard, escalada a l’arbre i tirolina amb palonier.

És una activitat per a tothom, a partir dels 3 anys i és molt escaient per la pràctica de tota la família.

El recorregut es divideix en diferents circuits que van del verd al blau, el vermell i el negre, depenent de l’alçada i habilitat de cada participant.

En aquest cas, Jalpiaventura ja té en funcionament prop de 90 activitats dividides en 6 recorreguts més la zona de briefing on s’ensenya als usuaris el funcionament de l’equip i la forma de desplaçar-se entre els arbres.

L’activitat s’integra de manera molt respectuosa amb l’entorn del bosc amb l’aval de diferents entitats d’ambit forestal i educació mediambiental.

Tècnics forestals i mediambientals realitzen un estudi forestal que garanteix la seguretat i la conservació dels arbres que s’utilitzen com a suport a fí de no malmetre la salut del bosc. Com a detall interessant, cal saber que no s’ha clavat ni un sol clau als arbres.

A més de les activitats als arbres, Jalpiaventura ofereix als visitants una zona d’agradable passeig pel bosc, una àrea de jocs infantils, servei de bar i WC.

Jalpi Aventura © 2016